2015. április 22., szerda

Kritika #72 - welcome the the thrill

Helló Drágák! 

A mostani designkritikámat Nikinek írom, a welcome the the thrill vezetőjének. Remélem, tudok neki segíteni ebben a néhány sorban. 


link

FEJLÉC:

Nos, nagyon szokatlan. Legalábbis számomra. Nem tudom eldönteni, hogy ezt a fejlécet te készítetted valamilyen úton, módon, vagy csak egy kép, amit ügyesen átkombináltál. Esetleg a design-hoz tartozott? Fogalmam sincs. De legyen akárhogy is, szerintem nagyon ötletes. Tetszik a formája, és a szélén az az elmosás. Mintha a sötétség be akarná kebelezni, de mégsem tudja. Ezt a hatást adja nekem. A színe megy a világos design-hoz. A betűtípus a lehető legegyszerűbb, amit csak választhattál volna! De megy a bloghoz. És nekem ennyi bőven elég. Engem kicsit zavar, hogy az ÜDV modul belelóg a fejlécedbe. Ha a jövőben meg tudnád oldani, hogy ne így legyen ez elhelyezve, az nagyon jó lenne! Egyéb kifogásom nincs. Mivel nem tudom, hogy a fejléc eredeti-e, vagy montázs, ezért nem vonok le pontot. De, ha mégis az, akkor vonjál a kapott pontszámból még ötöt.
10/8

DESIGN

Első ránézés:
Hűha! Ez a fejléc nagyon megy a designhoz! Milyen jó a modulelrendezés! Hiszen ez fantasztikus! Az olvasóit úgy nevezi, hogy Bogyók? Az alatta lévő címkesor pedig a Szederbokor? Nahát! Ez annyira ötletes!

Második benyomás:
Te jóságos atya szent magasságos szűz Máris, ott fenn! Ez most komoly? Minden? MINDEN kisbetű? Fúj, ez undorító… úgy utálom, ha valaki kisbetűvel kezd egy mondatot. De még a menü is kisbetűvel íródott! Vajon hányadikos lehet ez a lány?
A Főszereplők menüpontot, miért bonyolítja, keressünk!-re? Ebből a két alpontból áll a menü? De tré… Mondjuk, tehetett volna oda még egy Fejezetek menüpontot, hogy a későbbiekben jobban el tudjon a „Bogyó” – ahogyan ő nevezi – igazodni.

A fentiekben kicsit taglaltam hibáidat, mint láttad. Az oldalt jó ötletnek tartom, bár engem nagyon zavar, amit művelsz. Az, hogy mindent kisbetűvel kezdesz a fejem tetején áll!

Egyáltalán mi ez?
örülök, hogy hozzánk tévedtél. miben lesz itt más helyed mint a többiek kertjében? itt kérlek a locsolás nem extra kényelem, mindig gondoskodva lesz rólad.
és milyen koncepción alapul a blog, komolyabbra szárra terelve a bogarakat? fanfiction és egyéb cikk fordításaim szállingóznak majd, akár csak egy ezüst pitypang, emellett, a néma gyereknek az anyja sem érti szavát elvre hivatkozva publikálom az írásaim, és ti is kommentáljátok ebben a hitben.
cseréket elfogadok, pozítiv és építőjellegű kritikákat mind a chatben, mind a hozzászólásokban írhattok.
remélem, már egy visszatérő bogyó olvassa ezeket a sorokat.
öntözget, niki
Annyi, már csak a bevezetődben a hiba, hogy az olvasó helyében, rögtön elfutnék! Nem, nem a blogról mennék el. KIFUTNÉK A VILÁGBÓL! El, hogy ne is lássam! És itt most, nem csak a kisbetűvel-kezdés borzalmas kitérőjére fektetném a hangsúlyt, hanem a többire. Inkább kijavítom ide neked, mert ilyen helyesírással, nem sokra fogod vinni.
Örülök, hogy hozzám tévedtél! Hogy miben lesz itt mást helyed, mint a többiek kertjében? Itt kérlek a locsolás nem extra kényelem! Mindig gondoskodva lesz rólad!
És milyen koncepciókon alapul a blog, komolyabb szárakra terelve a bogarakat? Fanfiction-, és egyéb cikk-fordításaim szállingóznak majd, akárcsak egy ezüst ptypang, emellett a „néma gyereknek anyja sem érti szavát” elvre hivatkozva publikálom az írásaimat, és ti is ebben a hitben kommentáljatok.
Cseréket szívesen elfogadok! Pozitív, és építőjellegű kritikákat mind a chatben, mind a hozzászólásokban írhattok!
Remélem, már egy visszatérő bogyó olvassa ezeket a sorokat!
Öntözget: Niki
Legalábbis valahogy így írnám én.

Aztán felderül bennem a kérdés, miután elolvastam, hogy… MI A JÓ BÜDÖS FRANC? Miért nem maradtál, drága Csillagbogárkám a hagyományos köszöntőknél? Annyival jobban jártál volna! Mi az, hogy a locsolás nem extra kényelem? Elmúlt már Húsvét, Arany Virágszálam. 
Vagy, hogy komolyabb szárra terelve a bogarakat? Bolhás vagy, vagy, mi a szentséges? Hogy lehet egy szár komolyabb, mint a többi? Maximum vastagabb lehet, de így hagyom… hátha te így szeretnéd. 
És az elején. Hozzánk? Többes szám? Nem csak te vagy az író? Mert a te profilod van kinn a modulsávban egyedül! Mindegy azt javítottam. 
Más kérdés viszont, hogy mi az a néma gyereknek az anyja sem érti szavát elv? Enyhén zavaros a welcome-od, nem gondolod? Mellesleg, nem bántásból írom a kritikát, de ilyen helyesírással, nemhogy bogyód nem lesz! Még magod sem!

Aztán eltérek most kicsit a helyesírástól, és a bejegyzéseid felé kanyarítanám a sorokat. Nem sok olvasód lesz, ha az olvasók nem tudják, mi szerepel a bejegyzésedben, mert csak a cím van megadva, és ez a belépek a kapun duma. Én a te helyedben elkezdeném írni a bejegyzést valameddig, hogy mégis kiderüljön, mi lesz a továbbiakban, és csak utána szúrnám be az ugrást.

Nagyjából ennyi lenne, és meg kell, hogy mondjam, ez az eddigi leghosszabb design kritikám! Remélem, bírod szusszal, míg végigolvasod!
10/4

Összesen: 20/12

Összességébe véve:
-          az oldal kimenetelét jó ötletnek tartom!
-          a fejléc elhelyezésének megoldása sem rossz!
-          ügyelj a helyesírási hibákra, és a mondatkezdésekre!
-          a blog címét nagybetűvel kezdd!
-          ne csüggedj a pontszám miatt, ha odafigyelsz lesz ennél jobb is!


A kritikám építő jellegűnek minősíthető. Bántás nem állt szándékomban, csak a véleményemet írtam le. Köszönöm, hogy én kaphattam a kritikád megírását! 



2 megjegyzés:

  1. Szia (:
    Nagyon szépen köszönöm, hogy időt szakítottál rám.
    A fejléc saját munka, örülök, hogy legalább az tetszik. :D
    Megfogadom a tanácsaid, majd a napokban gondolkozni fogok róla. És a kis- nagybetű kombó direkte van, de ha nem, akkor hát nem.
    Még egyszer, én köszönöm :)

    VálaszTörlés