2014. július 14., hétfő

Blogajánló #5

Werewolves or Vampires- a harc még csak most kezdődik 



Szereted a misztikus történeteket? Esetleg oda vagy a vérfarkasokért? Vagy netán imádod a vámpírokat? Szeretnél egy olyan történetet olvasni ahol mind a két misztikus teremtmény szerepel?  
Akkor a legjobb helyen jársz! 
Hiszen itt egy remek, izgalmakkal teli történetet olvashatsz, misztikus teremtményekről. 

A történet évszázadokkal ezelőtt veszi kezdetét, amikor is a vérfarkasok kinyilvánítottak maguknak egy várost, ezáltal hatalmas haragra gerjesztették a vámpírokat, akik természetesen rögtön háborúba is kezdtek velük. A vérfarkasok vezére szervezett egy béketárgyalást amin felajánlotta a vérszívóknak, hogy vezethetik a várost a békéért cserében, amibe természetesen bele is mentek a vámpírok. Azonban a vérfarkasok aljas támadást követtek el, ezáltal lecsökken a vámpírok létszáma és menekülésre kényszerítették őket. Ezután a vámpírok visszatérnek és elfoglalják a terület egy részét, de ekkora már az emberek is megjelentek a városban, akiket a vérfarkasok vezére maguk mellé állított. Mindenki vadászik a vérszívókra, de mi van akkor ha a saját családod is rád vadászi? Ha a barátaid is vérfarkasok és te lehet, hogy nem vagy sem ember sem farkas. 

Ha kíváncsi vagy a történetre, vagy csak megfogott a prológus, akkor érdemes benézned erre a blogra



A  történet: 

Több, mint 200 éve kezdődött minden. A harc, a bosszú és a hatalomvágy elnyomott mindent. A vámpírok évente megrohamozzák a várost, ami mindig sikertelen végződik számukra, ám most új stratégiával állnak elő. Egy olyan stratégiával, ami akár győzelmet is hozhat számukra. Vajon sikerülni fog nekik elfoglalni a várost és átvenni a hatalmat vagy megint a vérfarkasok győzedelmeskednek? Megtudhatod a Werewolves or Vampires részeiből.


Prológus: 

*Lucy szemszöge*

Évszázadok óta vérszomjas harcok folynak a vámpírok és a vérfarkasok között. Ennek az egésznek a kiváltója, Michael Stenford, a farkasok falkavezére volt. 1750-ben, amikor még nem éltek emberek Secret Falls-ban, a farkasok kinyilvánították maguknak a várost, ez a vámpíroknak nem igazán tetszett. Elkezdtek lázadni és sok vérfarkast megöltek, amit Micheal nem nézhetett tétlenül. Szervezett egy békevacsorát, amelyen felajánlotta a vérszívóknak, hogy vezethetik a várost, ezt a vámpírok vezetője, Jackson Longster azonnal elfogadta. Néhány héttel később azonban a vérfarkasok megtámadták őket, hirtelen a vámpírok létszáma lecsökkent, nem tudtak mit tenni el kellett menniük. 3 év után viszont visszatértek, és elfoglalták Secret Falls északi részét, ám Longster kapitány a csata közben meghalt, a helyét Lorsen ezredes vette át. Azóta Lorsen ezredest, kapitánnyá tették és évente egyszer a vámpírok lerohanják a város nyugati részét, annak reményében, hogy terjeszkedhetnek, ám ez sohasem sikerül. Ezek a küzdelmek általában 1 hétig tartanak, addig az emberek, akik az 1800-as évek elején telepedtek le ide, elmennek egy rokonukhoz vagy egy szállodába, mert ilyen körülmények között itt meghalnának. Amikor a polgárok idejöttek Michael szoros kapcsolatot kötött velük és elmesélte nekik ezt az egész történetet, némi kis túlzással, így az emberek a farkasok oldalára álltak és minden erejüket, még a mai napig is, arra fordítják, hogy kiirtsák a vámpírokat.
A nővérem, Lea, is egy vámpír... szerintem. Két éve elment Kanadába, de azóta, még látogatóba sem tért haza, még egy telefont sem ejtett, ami nem vall rá, hisz amikor táborba ment, akkor is beszéltünk mindennap. Fogadni merek, hogy a szüleim csak titkolják, mert szégyellik, hogy a családban egy vámpír van. Ők is azok a tipikus "öljük meg a vérszívókat" csoport tagjai. Nem értem, hogy a saját vérüket, hogy tudják kitagadni. Undorítóak. Velem sem foglalkoznak, míg régen babysitter, most már senki sem vigyáz rám, egyedül maradtam ebben a nagy házban, amíg Lea itt volt mindig együtt voltunk, ő törődött velem. Csak 12 éves volt, amikor már rólam kellett gondoskodnia, anyuék általában mindig 10-re értek haza, addigra ágyban kellett lennünk. Mert, ha nem, akkor büntetés.
A nővérem eltűnése óta olyan érzés, mintha csak én alkotnám a családot. Igaz, hogy a házunk majdnem egy palota és, hogy a szekrényem tele van újabbnál, újabb ruhákkal, de az igazi szülői gondoskodást soha nem kaptam meg, anyu és apu a szeretetem pénzen akarja megvásárolni.
Néha meglátogat Lea két régi barátnője, Kim és Tina. Nagyon kedvesek, néha segítenek is a házi feladatban. Többnyire nem csak ketten, toporognak az ajtó előtt, velük van Zack, Kim bátyja és Tom, Tina pasija is. Nem értem miért jönnek ide mindig, amíg a én lányokkal beszélgetek addig ők körbenéznek a házban, néha egy kicsit meg is ijedek tőlük, amikor azt mondják "minden tiszta". Mit keresnek? Azt hiszik, hogy szupertitkos dolgokat tartok vagy befogadok az utcáról, néhány hajléktalant az otthonomba!?
Zack az elődjei példáját követve falkavezérnek állt, hisz nem mocskolhatja be a Stenford nevet, némi gyávasággal, ezt tanítja a húgának is "soha ne tántorodj meg az ellenség láttán".    












2 megjegyzés: