2014. július 12., szombat

Kritika#49 - Roxfort

Roxfort



Kinézet: 

A fejléced tetszik, egyszerű, de még is különleges. Nincs telepakolva felesleges dolgokkal, a lényeg rajta van és ez bőven elég! A fejléc tökéletesen illik a blogodhoz. A háttár is illik a fejléchez. A blogodon a harmónia és az összhang is tökéletes! 
A modulsávban és az oldalakban is minden a helyén van. Nagyon tetszett a tartalomjegyzékes és a karakteres oldalad is. A tartalomjegyzék azért is volt remek ötlet, hiszen a későbbiek folyamán így könnyeben visszatudják az olvasóid olvasni az egyes részeket. A karakteres oldaladban az tetszett nagyon, hogy minden karakterről kiraktál egy rendezett képet, ráadásul vetted a fáradságot és még írtál is róluk. Jó ötlet volt, hogy a különféle versenyre jelentkezős képeknek is csináltál egy külön oldalt, hisz így nem rontják az összhangot és a harmóniát.  A modulok sorrendje jó, a nevek ötletesek (Gondolok itt a "bagolyposta", "cserediákok", "varázslók-boszorkányok", stb... elnevezésekre.) 
A betűtípus tökéletesen olvasható, nincs túlcicomázva még is különleges. A betűk mérete, színe tökéletes. A szöveg sorkizárt. 


Értékelés: 10/10


Történet: 

Már a modulsávban olvasható kis idézet megfogott. 
"Álmainkban olyan világban járunk, ami csak a miénk!" - hangzott Albus Dumbledore lágy hangja, melyet általában szeretet tanulói körében használt. A szíve mélyén melegség öntötte el, ahogy a két fiút nézte. Olyan volt, mintha egy pillanatra feléledt volna a múlt és újra láthatná James Potter komoly, erőlködött arcát, ahogyan Lucius Malfoy átkait próbálja kikerülni. Ám, nagy sajnálatára nem így volt! A két fiú, aki egymással vívta immár hatodik éve tartó csatáját Harry Potter és Draco Malfoy volt. Talán, ebben a pillanatban - ahogyan látta a rutinos mozdulatokat, a másik kiismert támadásait - ötlött fel elméjében a gondolat, amivel mindenki életét felboríthatja." 
Itt is látható már, hogy a fogalmazás módod kiváló! Felkelted az olvasó érdeklődését, amely a következő részekben sem hagy alább, sőt, egyre kíváncsibb és kíváncsibb lesz az olvasó, hogy vajon mi lesz? Kiválóan fogalmazol, bő a szókincsed, nem sietsz lényegre törő vagy. Mindent részletesen leírsz, ezáltal látom magam előtt, hogy mi történik. 
A fejezetek hossza jó, nincs gondolatmegállás, ismétlés, stb... 


Értékelés: 10/10 


Végezetül a blogod kinézete gyönyörű! A gyönyörű kinézet egy még jobb történetet takar, amelyet már rengetegen felfedeztek. 
Csak így tovább! (Biztos vagyok benne, hogy hamarosan még több olvasód lesz!) 


Összesen: 20/20


További sikeres blogolást kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése