2014. június 24., kedd

Kritikák - Bejelentés

Sziasztok! :)
Először is az elkészült 2 kritikámmal érkeznék, majd a egy bejelentéssel a bejegyzés végén.


Történet /Szereplők:

Nos, a szereplők leírása elég szárazra sikeredett. Találóbb lenne esetleg idézeteket párosítani hozzájuk. Persze végig olvassa az ember, de úgyis a történet során alakul ki a rendes kép mindenkiben.
Mivel a prológust külső szemlélőként írtad, így inkább helyzetleírás lett, mintsem érzelmes szemszög, ami persze a szemszögválasztás velejárója. Az alaphelyzet izgalmas és kérdéseket vet fel az emberben. Talán még így, - külső szemlélőként – is lehetett volna átérezhetőbb, ha részletesebben írtad volna a légkört, illetve a szereplők gondolatait. A narrátor mindentudó is lehet és máris sokkal élvezhetőbbé válhat a nyitány.
Az első fejezet tökéletesen ábrázolja két kisgyerek viszonyát eleinte. Hihetetlen mennyire jól le tudod írni a kis csipkelődéseket és úgy alapba a gyermekies gondolatmeneteket.
Louist igazán sajnálom, hiszen nem tehet róla, hogy már idősebb és ez által komolyabbnak érzi magát, ami persze nem igaz, de minden gyerek felnőttnek akarja magát érezni kortól függetlenül.
Niall meglepően aranyosnak tűnt az elején, viszont pont a gyermekies ellenszenve miatt egyre unszimpatikusabbá válik, ami remélem az elkövetkezendő részekben meg fog változni, hiszen mindenki kinövi – vagy legalábbis általában – a gyerekes viselkedést.
A részek hosszúsága egyáltalán nem rövid, sőt hosszúnak mondanám őket. Rendesen kiszolgálod az olvasóidat!



Szólj hozzám!

Történet / Szereplők:

A vodka
Figyelmezeted az oldalra tévedőket, hogy rövid történeteket írsz, de azért ennél hosszabbra számítottam. Mire elkezdtem volna élvezni vége is volt. Attól, hogy rövid még wordben lehet vagy 10 oldal minimum, mert ennyi kell, ahhoz, hogy azonosulni lehessen a szereplővel. Így olyan érzésem volt, mintha egy sima cikket olvastam volna a több száz közül és úgy sem fogok rá emlékezni.
A fogalmazásod jónak mondható, de sokkal jobban ki kell fejteni a dolgokat és megpróbálni abban a pár oldalban magad mellé láncolni az embereket és elérni, hogy győzködjenek a folytatásról.
Persze emberi dolog, hogy nem egyszerű ilyen hosszúságban kifejezni dolgokat, mert igazából nem lehet precízen felépíteni semmit, de a helyedben törekednék arra, hogy hosszabb úgymond részeket írjak. Az alap ötlet apró része, amit olvashatunk izgalmasnak mondható, de talán túl hamar ugrasz a közepébe. Túl gyors minden.  Egy író legyen precíz és alaposan fejezze ki magát.

Az én kisöcsém
Ennek már két részét is sikerült feltenned, így talán tovább élvezheti az olvasó. Bár ilyen esetben, ha több rész is megfogalmazódott benned, akkor lehetne külön oldalt nyitni vagy esetleg addig nem tölteni fel másik történetet.
Izgalmas és hátborzongató történetnek indul, de mivel semmilyen gondolat menettel nem ismerkedhetünk meg, csak zajlanak az események nem igazán lehet azonosulni az egésszel és találgatni, hogy vajon miért történnek a dolgok. Semmilyen apró célzás vagy jel nem segíti az olvasót a találgatásban.
A csapat
Ez talán a legzavarosabb történet a három közül. Itt is csak ismételni tudom magam, miszerint a rövid történetnek is kidolgozottnak kell lenni-e, mert így csak összevetett soroknak tűnnek. Semmit nem lehet érteni, még csak a lényegre, a főgondolat menetre sem lehet rájönni.
Tanács: Mindenféleképpen írj hosszabb részeket, és véleményem szerint a rövid történet az akkor egy-két részből áll maximum, de azoknak teteme hosszúságúnak kell lenniük.



NEM AKARTAM SENKIT SEM MEGBÁNTANI!!

A bejelentés, pedig a következő lenne. Még a héten rendelhettek tőlem, de vasárnap utántól már nem nem számíthattok bejegyzésre tőlem legalábbis egy ideig. Ugyanis kiveszem a nyári szabit. SZÜNETELEK! 
Ettől függetlenül rendelhettek tőlem és ha a szerkesztőtársaim felírnak hozzám, akkor el is készítem majd őket. Hogy meddig tart a szünet?!
Az igazat megvallva legalább egy hónap folyamatos szünet lesz, majd azt követően egy hetem lesz, amikor ismét itt tudok lenni, de 100%osan csak augusztus végén, inkább szeptember elején  térek vissza, amikor is az esetleg felgyülemlett rendelésekre még lesz időm, ugyanis a suli eleje még nem húzós annyira szerencsére :).

 

2 megjegyzés: