2014. február 19., szerda

Kritika #32- Egy testben két lélek

Egy testben két lélek;


Design;

A kinézete a blogodnak nagyon tetszik! Sikerült úgy megcsinálni, hogy ténylegesen koreai beütése legyen egy kicsit az oldal kinézetének, amihez külön gratulálok. A fejléc, egyszerű, és lényegre törő, Chanyeol gonoszabb alakját, ábrázolhattad volna kicsit démonibbra, de így is nagyon pöpec! Most jön a "de" rész. Kivetni valóm annyi lenne, hogy szerintem megpróbálkozhattál volna egy másik betűtípussal a szövegre nézve. Túl egyedi ahhoz a történeted, hogy ilyen "átlagos" betűtípust használjál. Lehetett volna csinálni, még egy oldalt, ahol csak a szereplőkről vannak képek, vagy akár még hozzá leírás is, de ez már csak hab lenne a tortán! Illetve a "A történetről" részt az oldalsávba betenni, hiszen ez inkább egy tömör leírás a blog egészéről.

Story;

Néhány elírást nálad is találtam, de ezek leginkább betűtévesztések voltak, erre majd ügyelj a közel jövőben! Maga a történet zseniálisan van kitalálva, szóval nem egy sablon sztorit vadásztál elő más blogokról. Viszont nagyon sok ködölés van a sztoriban. Elsőnek nem volt egyértelmű számomra, hogy japán, koreai, vagy esetleg más kultúráról van-e szó, csak amikor rá kerestem a főszereplőkre. Ezt például fellehetett volna tüntetni, illetve egy icipicit jobban kihangsúlyozni! Számomra az se derült ki, hogy a szüleit miért ölte meg, amit sajnálok, mert izgalmas lett volna erről is olvasni. De a szereplőkről sem tudtunk meg túl sokat, szigorúan csak annyit, amennyit leírtál, és megmutattál belőlük, és nekem ez kevés volt sajnos. Még egy jó tanács! Ha ilyen karaktereket választasz, legalább egyszer tüntesd fel, hogy hogyan kell kiejteni a nevüket, mert én hihetetlen sokat szenvedtem vele. Tekintve, hogy Chanyeolnak két személyisége (ha úgy tetszik lelke) van, hiányoltam a rosszabbik felét. Az Ő szemszögét is belehetett volna mutatni, hogy mire gondol, milyen érzései vannak, miért csinálja, amit csinál, stb. Az extra részt pedig belehetett volna tenni közvetlenül valahova az elejére, mert ennek így a végén, már nem sok értelme volt. A finálét szerintem, te még tudtad volna jobban is fokozni. Itt személyes meglátásom alapján, inkább csak húztad az időt, ameddig lehet, és a vége nem lett olyan ütős, mint amilyenre számítottam. A történet vontatása helyett, inkább az olvasók ideg szálait kellett volna darabokra szakítanod, egy jó kis feszült szituációval. Ennek ellenére, egyszerűen hihetetlen, hogy milyen jól megfogalmaztad, és körbe írtad a véres, gyilkolós jeleneteket. Szinte a szemem előtt láttam, ahogy megtörténnek az események.

Összességében;

Összességében, csak gratulálni tudok, a blogodhoz, szerintem nagyon szuper lett, nagyon jó író vagy! Amikor végig olvastam, már komolyan gondolkodtam rajta, hogy milyen jól meglehetne ezt csinálni, egy filmben vagy akár anime sorozatba, az egy fokkal gyerek barátabb. 

További sok sikert a munkáidhoz!

csenii.x

2 megjegyzés:

  1. Szia!:)

    Nagyon szépen köszönöm a kritikát/véleményt, nagyon jó volt olvasni. :3
    Igen, tudom, a történetről részt rakhattam volna oda, de valahogy nekem úgy jobb volt. Szerintem ez egyénfüggő dolog. :D A képes oldalt én feleslegesnek tartom, mivel akik olvassák, azok úgy is tudják, hogy kiről/miről van szó, és ki hogy néz ki.

    Ezzel is tisztában vagyok. Még nyáron írtam, azóta pedig folyamatosan javítgatom, amit úgy érzek, hogy nem jó. Szerintem foghatom a koromra, hogy még ANNYIRA nem vagyok jó ezekben. :D Plusz ez volt az első befejezett, és végigírt történetem. A másik sztorimban már odafigyelek ezekre.
    Sajnálom, úgy vagyok vele, hogy eleve olyanok olvassák, akik kpopot hallgatnak és ismerik a koreai neveket, kultúrát stb. Ezért is lehet furcsa olvasni a neveket például. Chanyeol rossz énjével még akarok írni egy epilógust a fanfichez, és ott gondoltam volna, hogy több betekintést nyerhet az olvasó az ő lelkivilágához, de egyszerűen nem volt időm, hogy időben megírjam. Az extra fejezet csak egy megtoldás volt, ugyanis sokan tudni akarták, hogy mi volt régen, ezért gondoltam leírom nekik, ha már nem tudom besüllyeszteni magába a történetbe. A végét tudom, hogy elszúrtam. Hamar túl akartam lenni rajta, és bámm, összecsaptam. :\
    Mentségemre legyen tényleg, első történetem huhuhuuu, szóval ezzel még tudok védekezni. c: Őszintén, azokra vagyok a legbüszkébb, szóval örülök, hogy te is így látod. :D

    Köszönöm szépen, hogy időt szántál rá, elolvastad, és megírtad ezt a kritikát :))) A tanácsaidat megfogadom, és a jövőben igyekezni fogok. :3

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm, hogy meg írhattam, egy élmény volt olvasni a blogod!:)
    A jövőre nézve, pedig sok, sok kitartást, és még több siker élményt!:)

    VálaszTörlés