2015. november 22., vasárnap

Kritika #21

Sziasztok!
Megjött a második kritikája is Joy-nak. Remélem talál benne olyat, amit tud majd hasznosítani. Vannak dolgok, amiket nem fejtettem ki jobban, hiszen fölöslegesnek gondoltam, mivel ugyan az a véleményem, mint az előzőnél.






Kinézet, avagy első benyomás:
Itt is egy igen érdekes megoldással találkozhatunk, már ami a designt meg a fejlécet (vagyis annak hiányát) illeti. Ez a megoldás is igazán egyedi, nekem mégis hiányérzetem van. Amikor megnyitom az oldalt, egy üres rész fogad. Olyan, mintha hiányozna a fejléced, csak a helye lenne meg. Hiába van ott a kép, hiába tetszik, hogy, ahogy haladok lefelé, akkor a jobb oldalon egy másik kép, a könyvborítón is használt kép látható, az első oldalmegnyitásnál akkor is az az érzésem, hogy egy félkész oldalra tévedtem.
Maga a színválasztás nem lenne rossz, ami viszont nagyon nem illik ide, az a bal oldalon a függőlegesen kiírt cím színe, na meg a menü színei. Arról már nem is beszélve, hogy minek oda az a menü? Sem színben nem illik oda, sem kitöltve nincs. Irtózatosan rosszul mutat az a Link menüpont megnevezés, ami nem is takar semmit. Arról nem is beszélve, hogy ugyan ezek a pontok megtalálhatók bal oldalon is, kétszer pedig teljesen fölösleges. A menü helyére inkább tedd be az olvasókat, ne ott alul legyen, valamint ugyan ez vonatkozik a könyvborítóra is. De ami a legszembetűnőbb, itt is hiányzik a fülszöveg. Mármint nincs kitéve a modulsáv tetejére. Ez pedig öreg hiba.
1/5

Cím:
Ugyan az a véleményem, mint az előzőnél. A Monsters 2 félrevezető, bár így, hogy Bonyolult szerelem, ez tetszik. Egyszerű, de kifejező.
3/3


Fülszöveg:
Ilyen nincs. Igaz, hogy ott van a Bejegyzés című irományotok, de ez most nem tetszik annyira, mint az előző. Ezt valahogy jobban is megfogalmazhattátok volna. Az oké, hogy megtudjuk a családi hátterüket, de magáról a sztoriról nem túl sok mindent. Nem igazán keltitek fel az érdeklődést, pedig maga a sztori nagyon tetszik.
1/3


Történet:
Maga a történetetetek nagyon jó. Lehet, hogy kicsit sablonnak hangzik az, hogy új mostohatesó, utálják egymást, majd mégis szerelmesek lesznek, de annyira jól megoldottátok a dolgot, annyira szuperül elvittétek a vicces irányba, hogy mégis fantasztikus a történet. Sikerült úgy megoldanotok, hogy tényleg élvezetes legyen olvasni, és az ember ne azon agyaljon, hogy na megint egy ilyen történet. A stílusotok még mindig tetszik. Igaz, hogy vannak szóismétléseitek, de igazán nem zavaróak, mondjuk a szinonímaszótárat nyugodtan használhatjátok (van netes is), ha nem jut eszetekbe másik kifejezés.
A szereplőitek itt is jól megformáltak, érdekesek. Tetszettek a "csínyek". Némelyiken jókat nevettem. Itt is tartom azt, hogy vannak dolgok, helyzetek, érzelmek, amiket jobban kifejthetnétek. Tudom, hogy azt írtátok valahol, hogy nem akarjátok sokáig húzni a sztorikat, mert unalmasak lennének, pedig ez nem igaz. Néhol tényleg szívesen olvasnám, hogy kicsit bővebben kifejtitek a dolgokat. Végül is így is tetszik a történet, de gondolkozzatok el azon, hogy tényleg a sztori kárára menne-e, ha néhol kicsit bővebben írnátok.
9/10

Helyesírás:
Alapvető, hatalmas hibáid itt sincsenek, bár elütéseket, kisebb-nagyobb hibákat itt is találtam. Talán a legnagyobb hibátok az, ami többször is visszatért, hogy a párbeszédeknél tudjátok, hogy ha a mondat végére pontot kellene tenni, de a gondolatjel után cselekménnyel folytatjátok, akkor nem teszitek ki a pontot. Nos, néha megtévedtek, és mégis kiteszitek. Erre figyeljetek oda kicsit jobban.
4/5

Egyéb:
A könyvborítótok tetszik. Egyszerű, de mégis jó. A gördeszka szerepel a képen, ami a sztoriban is többször feltűnik. Jó megoldás.
1/1
(Nem szoktam ilyet, de most muszáj. Tetszik a sztori, a folytatásra fel is iratkoztam. DE! Semmi értelme, mivel még mindig új oldalakat hoztok létre, és nem új bejegyzéseket, így nem jelzi a bloggerem, ha új részt tesztek közzé. Miért nem tértek át az új bejegyzésekre? Ezt egyszerűen nem értem. Tényleg megnehezítitek az olvasók dolgát. A feliratkozás is elveszíti így az eredeti funkcióját. Gondolkozzatok el ezen. 
A másik dolog. Igaz, hogy erről nem kértetek véleményt, de! Az új blogotok címe tetszik, a könyvborítótok szép, a design is egyszerű, de mutatós. Az egyetlen, ami zavar, az a sok fülecske fent. Azt valahogy másképp kellene megoldanotok. Maga a történet pedig jó, érdekesen folytatjátok. Kíváncsi leszek, mi sül ki belőle.
És egy utolsó megjegyzés. A főoldalatokkal kezdjetek valamit. Iszonyatosan túlzsúfolt. Vagy legalább a hátteret változtassátok meg valami egyszínűre.)

Összegezve: 
Egy design átalakítás ráférne a blogra, de a sztori nagyon jó. Érdekesen, szépen viszitek a fonalat, a poénok pedig nagyon tetszenek.
19/27

Ez a kritika nem bántó, hanem segítő szándékkal íródott! Köszönöm szépen a bizalmadat!
Puszi: Klau

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönjük.
    A hibáinkat javítjuk és oda figyelünk rá :)

    Puszink, amiért elvállaltad

    Potter
    &
    Joy

    VálaszTörlés
  2. Szia(sztok)!
    Egy élmény volt! Én köszönöm szépen a lehetőséget! És megsúgom, hogy innentől folyamatosan olvasom a firkáitokat!
    További sok sikert! :)
    Puszi: Klau

    VálaszTörlés