2014. április 16., szerda

Kritika 4. - 5.

Sziasztok! :)

Kellemes szerdai napot mindenkinek. :D. Nekem szerencsére már ma sem volt iskola, így volt időm megírni a fennmaradó 2 kritikámat. 

Kritika 4.

Történet / Szereplők:

Igazán egyedi alaptörténetet sikerült összehoznod. Már a prológusban kellően részletezed a kapcsolatokat a menton és az ember között. Rendkívül ötletes és nekem nagyon bejön.
Az első fejezet tényleg elég rövid lett, amivel tisztában is voltál a feltételkor is. Ahhoz képest, hogy nem sok minden történik benne élvezetes olvasni. Szépen fogalmazol és ügyelsz a mondatok közötti összefüggésre. Azt írtad a szereplőket ismerhetjük, de ez szerintem nem igazán fedi a valóságot. Nem nagyon tudunk meg semmit a jellemekről. Mindössze annyi derül ki, hogy van egy tanács, a lány együtt van Niallel és, hogy van egy anyukája. Talán a tanács tagjait részletesebben bemutathattad volna,bár nem tudom, mekkora szerepet szánsz neki a történetben, de akkor máris egy normál hosszúságú fejezetet kaptunk volna.
Elég, durr bele bummal hoztad be az új szereplőt Jonathant. Kíváncsi leszek a jellemére. A lányról annyit tudnék mondani, hogy kicsit soknak éreztem, hogy le akart ugrani egy szakadékba, de végül is a szélsőséges szereplőkből lehet a legváratlanabb viselkedési formákat előhozni és tudnak meglepetéseket okozni.

Mivel még csak 2 fejezet van fent + a prológus, ennyi lenne a véleményem. Remélem nem bántottalak meg.


Kritika 5.

Történet / Szereplők:

Sajnos azzal kell kezdenem, hogy ez az alap sztori is sablonossá kezd válni. A lány elmegy egyetemre, El szobatársa lesz, Louissal jóba van, Harry meg az agresszív állat.
Ettől eltekintve élvezhető a fogalmazás mód és zajlanak az események a fejezetekben. Viszont azt meg szeretném jegyezni, hogy elég hihetetlennek tűnik, hogy egy egyetemi kurzuson csak úgy a pultnak szorítja és senki sem szól rá. Kicsikét abszurd.
A szereplőkről nem igazán tudok mit mondani. A prológus és három fejezet elolvasása után, a tipikus jellemeket látom kirajzolódni.
A főszereplő lány félénk, de szerethető. A család apró gyöngyszeme, akit mindenki félt.
Harry az agresszív állat, de majd kedves lesz.
Louis és El a tökéletes pár. Kedvesek, aranyosak és elfogadják az új lányt, miközben Harry-t próbálják meggyőzni arról, hogy normálisan viselkedjen vele ő is. 
Összességében talán annyi előnyt tudok kiemelni, hogy a fejezetek megfelelő hosszúságúak és eseménydúsak.  De a szereplők jelleme tipikus sablon. Ettől függetlenül kiemelném, hogy aki egy könnyed sztorira vágyik, az olvassa nyugodtan!

 Nem akartalak megbántani, sem pedig elvenni a kedved az egésztől. 

További jó blogolást kívánok! 

1 megjegyzés: