2015. szeptember 19., szombat

Kritika #9

Sziasztok!
Akkor lássunk neki egy újabb kritikának, vélemény nyilvánításnak! Kicsit komikusnak érzem a tényt, hogy egy olyan személy oldalának a kinézetét kell véleményeznem, aki ezzel foglalkozik, még ha csak hobbi szinten is. Nekem, aki mindig hangoztatja, hogy inkább olvasói szemmel tekint az oldalakra, és így mondja el a véleményét. Na mindegy! Majd csak nem lesz belőle lincselés! :) Arról nem is beszélve, hogy ezt a sztorit én olvasom, tehát eléggé elfogult vagyok jelen esetben, ezért előre is bocsánatot kérek!


Kinézet, avagy első benyomás
 Egy igazán bevállalós színkombinációt választottál! Na, de kezdjünk a fejléccel! Igazán sok minden megtalálható a képen, mégsem kelti azt az érzetet, hogy túlzsúfolt lenne.  Gyönyörűen van összevágva az egész. A cím kiírásához két színt használsz, de mind a kettő tökéletesen illik az alap színekhez.
Az egész blog a rózsaszín és a lila keverékéből tevődik össze. Be kell vallanom, hogy soha nem jutott volna eszembe ez a kombináció, de el kell ismernem, hogy ütős párosítás. 
A modulsávodban tökéletes az elrendezés, és még megemlíteném, hogy nekem személy szerint nagyon tetszik a fülszöveg felett található kép. 
Az egyetlen dolog, amibe bele tudok kötni, az az egyik modul címének kiírása. Az Információk szó nem egy sorban van, hanem a K betű a következőben, ezért elcsúszik, elüt a többitől. Nem nagy hiba, de ha ezzel tudsz valamit kezdeni, akkor mondhatjuk, hogy egy hibátlan, tökéletes oldalnak vagy a gazdája, aminek létrehozásában elvileg nem kis szereped volt neked is!
A menüsorod igazán szokatlan helyen, a fejléc felett található, de igazán jó megoldás. Ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy a szereplőknél nagyon tetszik a képek kódolása, egyetlen problémám van viszont velük. Nem vagyok szemüveges, de nehezen tudtam kiolvasni, amit írtál. Ha megoldható, és érdekel a véleményem, akkor javaslom, hogy ott egy piciként nagyobb betűméretet állíts be.
10/10

Történet
Hú, de nehéz ez így, hogy én olvasom és szeretem a történetedet. Na, de akkor próbálkozom valami értelmeset összehozni.
A fejezeteid viszonylag hosszúak, legalább is hosszabbak, mint az átlag, de ezzel csak olvasóid járnak jól. :)
Jelen időben írod a történetet, de nagyon tetszik, hogy a visszaemlékezések mind múlt időben íródtak, ráadásul dőlt betűvel, így az olvasó rögtön tudja, hogy mi is a helyzet, ebből kifolyólag nem kell kiirkálnod, hogy visszaemlékezés, tehát ez egy nagyon jó megoldás. A stílusodat nagyon szeretem, hiszen gördülékenyen viszed végig a cselekményt, érdekesen fogalmazol, néhol olyan szavakat használsz, ami valljuk be, nem átlagosak egy blog esetében. Ez is mutatja, hogy bő szókincsed van.
A karaktereket szépen kidolgoztad, és ami a lényeg, tartod magad az alap elképzeléseidhez. Elég sokféle jellemmel, viselkedési formával találkozhatunk a történeted folyamán, és ez nagyon elismerésre méltó.
Ami viszont engem a legjobban megfogott a történetedben, hogy ez akár a valóságban is megtörténhetne. Na jó, nem Zayn Malik lenne a rossz fiú, de az alap történet igazán valósághű. A lány, aki nem akarja megbántani a barátját, őrlődik, hogy szakítson-e vele. A menő rossz fiú, aki felkelti a lány érdeklődését, majd összegabalyodnak. Mondhatnák rá sokan, hogy sablon. Igazuk is lenne, hiszen minden történet valamilyen sablonra épül, mondjon bárki bármit. Nem is ez a lényeg! A lényeg az az, hogy ezt mennyire tudod megcsavarni, mennyire tudod telerakni egyedi fordulatokkal, és azt kell, hogy mondjam, hogy ez neked tökéletesen sikerül. Az pedig csak hatalmasat emel a dolog fényén, hogy mindezt valósághűn tudod megoldani.
Nem kapkodsz, nem sieted el a dolgokat, gördülékenyen halad a sztori. A párbeszéd és a leíró részek aránya is jó. Szépen leírsz mindent, de nem vized túlzásba, nem lesz unalmas. 
És most muszáj ideírnom, hogy sajnálom, hogy ha nem ilyen kritikára számítottál tőlem, de én tényleg eddig is szerettem ezt a sztorit, így eléggé elfogultan álltam neki ennek a kritika megírásának. Bocsánat érte!
10/10

Helyesírás
Nagyon minimális, amit találtam. Szinte egyenlő a nullával. Igaz, hogy van bétád is, így kicsit könnyebb a helyzeted, de tényleg egy igazán igényesen elkészített, hibáktól mentes szöveget társz az olvasók elé.
5/5

Egyebek /5
Trailer: Hát, ha őszinte akarok lenni, régen láttam ennyire szépen összerakott kisfilmet, mint a tiéd. A zene is passzol, a képek is szépen vannak egymás után pakolgatva, és ami a lényeg! Igen is felkelti a néző kíváncsiságát a történeted iránt!
Könyvborító: A könyvborítód tetszik, passzol a sztorihoz, legalább is szerintem.
5/5

Összegezve: Egy igazán jól kidolgozott történet, ami rengeteg fordulatot tartalmaz, gyönyörű köntösbe öltöztetve!
30/30 

Ez a kritika nem bántó, hanem segítő szándékkal íródott! Köszönöm szépen a bizalmadat!
Puszi: Klau

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Klau!

      Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen hamar megírtad nekem ezt a kritikát, jó volt olvasni minden egyes sorodat. A feliratkozást pedig szintén köszönöm, remélem a továbbiakban sem fogsz csalódni. :)

      Puszi,
      Bri

      Törlés
    2. Szia!
      Örülök, hogy megfelelt a kritikám. :) A feliratkozásnak meg ideje volt, a saját dolgomat könnyítem vele, hogy nem kell mindig a könyvjelzők közül végignéznem, hogy van-e új fejezet. :)
      További sok sikert!
      Puszi: Klau

      Törlés