2016. január 13., szerda

Kritika #26

Sziasztok!
És íme egy igazán villámkritika, hiszen csak a tartalomról kért az írónő, de még csak a prológusa van fent. Tehát ez tényleg csak egy nyúlfarknyi bejegyzés lesz. :)



Cím:
A címed elég egyedi, és a fülszöveged alapján találó. Elsőre kissé furcsa, de tetszik.
3/3


Fülszöveg:
"Crystal Marin múltjától menekülve költözik Los Angelesbe családjával, remélve, hogy el tudják feledni a múltbéli eseményeket. Az ismeretlen környezet és idegen emberek a lány minden eséjét elveszik a kitárulkozásról. Daniel, az egyetlen, aki mindent tud Crystalról, pedig az ország másik felén él, így nem tud többé támaszt nyújtani.
Az új gimnázium lehetőségekkel kecsegteti a lányt, ám lehet, hogy éppen élete legnagyobb csalódásába ringatja bele magát. Mert mindenki csak akkor fogad el egy gyilkost, ha haszna van belőle." 
Tetszik ez a kis összefoglalód. Felvázolod a helyzetet, sejteted, hogy mire számíthatunk, de mégsem mondasz sokat. Az olvasó figyelmét viszont felkeltei.
3/3

Prológus:
 Igazán érdekesen írsz, jól viszed a szálat. Jók a leírások, elegendő a párbeszéd mennyisége. Jó kis sztorinak ígérkezik és ez egy igazán jó bevezetője. Hiszen megtudjuk a kiváltó okot, vagyis, hogy mi történt, mi indítja el a költözést. Egyetlen dologra figyelj, mégpedig a szóismétlésre.
" Csak árnyékokat láttam, majd lecsukódott a szemem. Valaki a hátamra fordított, de nem bírtam kinyitni a szemem."  

Az elsőt nyugodtan helyettesíthetnéd azzal például, hogy "lecsukódtak a pilláim".
2,5/3


Helyesírás:
Alapvetően jó a helyesírásod, nem találtam nagyon nagy visszatérő hibákat. Az egyetlen, amit megemlítenék, hogy a párbeszédeknél, ha a gondolatjel után cselekvés leírás következik, akkor ha pont a mondatvégi írásjel, akkor ezt nem tesszük ki. Tudom, hogy tudod, ezért nem is fejtegetem bővebben, de akad, ahol ezt elfelejted, bár többségében így csinálod. De összességében gratulálok a szép munkádhoz!
4,5/5

Összegezve: 
Egy szép, ízléses oldal gazdája vagy, egy igazán jónak ígérkező sztorival. És dicséretreméltó helyesírással! Gratulálok neked!

13/14

Ez a kritika nem bántó, hanem segítő szándékkal íródott! Köszönöm szépen a bizalmadat!
Puszi: Klau


2 megjegyzés: