2014. november 16., vasárnap

Kritika 1. - Death Gimnazium- By: Pierce O'Loew

Kedves olvasók!
Nagyon sajnálom, hogy így eltűntem, nem is magyarászkodok, mert ezt nem lehet elmagyarázni! Végre valahára itt vagyok az első kritikámmal és mostmár igyeszem a többivel is!

Death Gimnazium
Link

Kinézet; Fejléc: Nekem igazán tetszik, nagyon szép a textura! Egy kicsit üresnek érzem, mert ösz-visz egy PNGn, a címen és a textúrán kívül nincs semmi rajta, ami nem is baj, legalább nem túlzsúfolt! A lány és a farkas kivágása szép, viszont a lány hajánál maradt a kék háttérből, amit ki lehetne javítani! A cím nem túl cifra, nekem így tetszik, de a betűtípust megváltoztathatnád, mert ez olyan, egyszerű! A fejléc színe nagyon tetszik!

Kinézet; Design: Az oldalmodulban a betűtípus olvashatatlan, főleg ezzel a vörös színnel, azt feltétlenül változtasd meg! A chat színe nem passzol a bloghoz, jobb lett volna, ha valami vöröses színt választasz! Jobb megoldás lenne, ha raknál oldalakat, mint kirakni egy bejegyzésbe a szereplőket, mert nem hiszem, hogy mindenki visszalapozna, ha mondjuk a 20. résznél tartanál!
Javaslom a bejegyzéseidet állítsd sorkizártra, mert úgy sokkal szebb és igényesebb! Én a helyedbe így tenném a modulokat (más színnel jelöltem, azokat a modulokat, amik nincsenek) :

  • Történet
  • Oldalak
  • Statisztika
  • Rendszeres olvasók
  • Chat
  • Nézz be!
  • Verseny
  • Blogarchívum
Történet;Hibák: Először is felhívnám a figyelmed, hogy találtam benne egy-két elírást! A párbeszédeket pedig rosszul írod le!
Pl.: - De tanárúúúr! - Nyafogott Noemi.

Helyesen: - De tanárúr! - nyafogott Noemi.

Egy történetben nem szokás úgy köszönni, hogy "hello." csak akkor, mikor az író köszönti a kedves olvasóit, az emberkéket, legalábbis, szerintem ez ennek a rendje! Ha mindenáron így akarsz írni, akkor legalább felkiáltójelet tegyél a végére pont helyett!
A vesszőket is "túladagolod" és hosszú mondtatokat írsz, ami nem lenne baj, de meg lehet oldani úgy is, hogy két mondatba írod.

Pl.: Pont kezdett lecsitúlni a terem, és amikor kijelentette ezt a mondatot, amit még hangsúlyozott is, mindenki, olyan röhögésbe kezdett, hogy volt olyan is aki már a földön fetrengett a röhögéstől, olyan volt, mint mikor Kay eltalálta Sületit.

Helyesen: Pont kezdett lecsitúlni a terem  és amikor kijelentette ezt a mondatot, amit még hangsúlyozott is, mindenki  olyan röhögésbe kezdett, hogy volt olyan is aki már a földön fetrengett a röhögéstől. Olyan volt, mint mikor Kay eltalálta Sületit.

Vagy épp lefelejtetted a vesszőt.

Pl.: Igaz  meg se szólaltam, Kayli beszélt, de mivel a barátnőm  nem köpöm be.

Helyesen: Igaz, meg se szólaltam, Kayli beszélt, de mivel a barátnőm, nem köpöm be.

Itt-ott ráleltem pár helyesírási hibára, amire jobban figyelj oda! 

Történet;Tartalom: Először is, alig bírtam elolvasni, ezértsem olvastam végig, nem akartam elrontani a szemem, sajnálom!
Ez is egy tipikus iskolai story! Nem lenne rossz, de nem lehet rendesen olvasni:
  1. A betűszín miatt
  2. Mert tele van olyan hibával, amit fent is leírtam neked!
Sajnálom hogy nem tudok egy rendes kritikát írni a történetről, de egyszerően nem megy!

Remélem nem bántottalak meg, örülnék ha megfogadnád néhány tanácsom!

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a kritikát. Megfogadom a tanácsaidat és azon leszek, hogy kijavítsam őket! Sokat segítettél, köszi ^^

    VálaszTörlés