2015. március 31., kedd

Interjú #25

Sziasztok!

Ismét egy interjúval jöttem, amely Vivienne Berkiről (Bella Sunshineról) készült, és az ő blogáról.
(The Last Summer)


1. Miért kezdtél el blogolni/írni? 

Hát, igazából nagyon szeretek kitalálni történeteket. Rengeteg sztori van a fejemben, de ezeket egy idő után elfelejtem. Viszont vannak olyanok is, amik minden nap eszembe jutnak, és ilyenkor tovább szövöm a cselekményt. Úgy gondoltam, vagyok elég érett ahhoz, hogy egy önálló blogot tudjak vezetni és megosztani a történetemet az emberekkel. Imádok írni és azt szerettem volna, ha minél többen elolvassák, amit írok, ezért egyik napon rászántam magam és létrehoztam az első önálló blogomat, ami a mai napig is üzemel, ám sajnos magát a történetet már nem igazán írom.

2. Honnan jött a történet ötlete? 

 Miután visszatértem nyaralásból, egyik napról a másikra eszembe jutott, amiben eredetileg a barátaimat képzeltem el. A szereplők neveit megváltoztattam, de a barátaim jellemvonásait benne hagytam. Igazából evvel álmaim nyarát írom le. 

3. Általában amikor írsz, elképzeled az adott jelenetet? 

Természetesen. Mikor elkezdem írni, előtte levő napokban körvonalazódik bennem az adott fejezet cselekménye és amikor ez összeáll, azonnal elképzelem, mint egy filmet, amiben mi vagyunk a főszereplők! 

4. Először papírra írtad a történeted, vagy már az elejétől kezdve a blogodra gépelted? 

Elejétől kezdve a blogomra, ugyanis régebben próbáltam papírra írni különböző történeteket, de egy idő után mindegyikbe beleuntam, aminek a legfőbb oka az volt, hogy legtöbbször nemcsak egy-két oldalt írtam, hanem többet és rengetegszer már iszonyatosan fájt a kezem.

5. Milyen hosszúra tervezed a történetet? 

Olyan 40-50 részesre, de manapság felmerül bennem, hogy nem 1 évadot, hanem 2-t vagy többet fogok írni. Ugyanis egyik nap kicsit előrébb gondoltam a cselekményt és rájöttem, hogy tudnék mit írni egy új évadba is!

6. Mi motivál téged? 

Filmek, emberek és különböző történetek. De igazából konkrét motivációm nincsen, csak írok és írok, és abban reménykedem, hogy az emberek szeretik olvasni.

7. Szeretsz olvasni? Ha igen milyen műfajú könyveket? (Van kedvenced?) 

Szeretek olvasni, főleg manapság, mikor több időm jut rá! Imádom a fantasy-kat, az akciódús történeteket. De odavagyok a romantikus történetekért, az olyanokért is, amik kicsit viccesebbek vagy éppen félelmetesebbek. Kedvenc könyveim közé tartozik az Útvesztő, amit manapság olvasok. De (ne ítéljetek el) szeretem még a Szürke ötven árnyalatát is. Magában a történetben az fogott meg, hogy olyan hihetetlenül varázslatos. Először moziban láttam, és csak utána vettem meg a könyvet. 

8. Kinek ajánlanád a történeted? 

Olyan embereknek, akik szeretik a kalandokat és a romantikus jeleneteket, és bele szeretnék élni magukat az általam elképzelt nyárba. Igazából nem határoztam meg, hogy melyik korcsoportnak írom a blogot, hisz akárki odatévedhet és megtetszhet neki a történet, hisz szerintem nem egy nehezen olvasható blogról van szó. Sőt, inkább egy laza stílus, ami a nyár hangulatát idézi fel!

9. Mesélnél egy kicsit a történetedről? 

A történet igen egyszerű: egy tinédzser lányról, Belláról szól, akinek az élete teljesen normális. Sok barátja van, akiket nagyon szeret, de sajnos szülei rengeteget dolgoznak, ezért nem igazán látja őket, emiatt magának kell gondoskodnia az életéről és annak nehézségeiről. Ám egy napon minden megváltozik: szüleit áthelyezik a kontinens másik végébe, így Bellának hátra kell hagynia hőn szeretett városát, Silvertown-t. A költözést szülei nyár elejére tervezték, ám legjobb barátja ráveszi Bellát, hogy próbálja meg elérni, hogy a nyarat had töltse a nyaralójukban. Miután elengedték, a lány belevág élete utolsó nyarába szeretett államában. A nyaralás alatt rengeteget buliznak, jól érzik magukat, ám a nyár vége felé Bella már érzi az elmúlást, tudja, hogy hamarosan eljön az idő, mikor el kell hagynia mindenkit. Olyan dolgokat tesz a három hónap alatt, melyeket sose tett volna korábban. 
A szerelmi szál természetesen ebben is megtalálható, de próbálom úgy tervezni a történetet, hogy ne lehessen kiismerni, hogy mikor ki és kivel jön össze, hanem érje meglepetés az olvasókat.

10. Mesélnél magadról? 

14 éves, kicsit lázadó lány vagyok. Nemrég estem túl a felvételimen, és izgatottan várom a továbbtanulással kapcsolatos fejleményeket. Kedvenc hobbijaim az olvasás, film- és sorozatnézés. A barátaim néha, mikor unatkoznak, engem kérnek meg, hogy ajánljak nekik jó sorozatokat! Eléggé jó kapcsolatot ápolok az osztálytársaimmal és az alattam járó osztállyal. Szeretek új emberekkel találkozni, jókat bulizni és társalogni. A barátaim pesszimistának tartanak, amit nem is cáfolok, ugyanis bármikor, amikor valami jó dolog fog történni (gondolok itt fiúkra) mindig rosszra gondolok és sosem mérem fel, hogy talán ez és ez a jó dolog történik meg! Egyik gyengém az őszinteségem! Mindig kimondom, amit gondolok, és sokszor emiatt keveredek bajba... A legjobb barátnőmet Rékának hívják, vele szinte rokonlelkek vagyunk! Rengetegszer megyünk közösen moziba (legutóbb is vele voltam), az iskolában szinte állandóan együtt vagyunk! Az alattam járó évfolyamból van egy srác, akivel szintúgy ilyen kapcsolatot ápolok, és már a bátyámként tekintek rá! Megértő, vicces és sok mindent meg tudunk beszélni. Ő tanácsokat ad nekem a fiúkról (igazából csak egy fiúról), én meg neki a lányokról. Nincsenek nagyon nagy terveim, igazából csak élem az életem, aztán lesz, ami lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése