2013. december 20., péntek

Kritika #13 - The Raina Diaries







Kinézet:

A háttér színeiben illik a fejléchez, szépen harmonizálnak egymással. Tetszik a fejléced. A szöveg megszerkesztettsége is rendben van. Nem nagyon találtam nyelvtani- vagy helyesírási hibákat, ennek kifejezetten örülök. Látszik, hogy foglalkozol vele, számít a minőség, nem csak egy összecsapott munkát raksz az olvasóid elé. Nincsenek felesleges feliratok. A modulok sorrendje tökéletes. Egyébként minden fontos információt meglehet oldalt találni. A háttér nagyon szép.

Értékelés: 10/10


Történet:

Amilyen különleges az oldalad kinézete, úgy az írásod is. Nagyon megtetszett, tele van fordulatokkal, való életi dolgokkal és érzelmekkel. Az utóbbit nagyon ügyesen fogalmazod meg. A zeneválasztásaid is jók. Legtöbbször nem is érdekel, mit tesznek be aláfestésnek, de nálad jól passzolt.
Már a kis modul szövege is jó, felkelti az ember érdeklődését, ott sincsenek hibák. A prológus tovább fokozza az érzést. Voltak benne értelmes, elgondolkodtató dolgok.

A szereplőid mind karakteresek. Sokszor érzem azt, hogy az írók a szokásos sablont használják; jó pasi, arrogáns, de érzelmes. Aztán ott vannak a barátnők; locsi-fecsik, humorosak, mindenben támogatják a főszereplőt, aki természetesen a főnyeremény pasi kiválasztottja. Nálad is vannak kihagyhatatlan helyzetek, de egyik sem ez a sablonkör. Egyszerűen nem vagy kiszámítható. Ami nagyon jó!

A főszereplő srácnak imádom a szófordulatait, szerintem ezek teszik őt a leginkább különlegessé. Olyan finoman írod le, amikor apró gesztusokat tesz a lány felé, hogy szinte már én is beleborzongok.

A főszereplőd sem a drámakirálynő, az örök semmiért szenvedő. Ez is gyakori hiba a történetíróknál; nincs miért, de nyafog. Nálad minden okkal történik, nem csak szenved a semmiért, valós érzelmei vannak. Néha tökéletesen megértem, jól bele lehet képzelni magunkat a helyébe. Igazából szerintem sokkal erősebb is, mint mi, sokak lennénk.

Vigyázz arra, amit eddig jól csináltál; a fokozatosságra! Sok sikert, abba ne hagyd! Van egy-két elírás, de nem feltűnő és helyesírási hibákkal sem nagyon találkoztam.

Gratulálok, csak így tovább!

Értékelés: 10/10


Végezetül jól működik az összhang, egyszerű és nem kirívó. Mind a címek, és a betűtípusok nagysága megfelelő. Tetszik ez a színösszeállítás, jól eltaláltad! A színek harmonizálnak a bloggal. Nekem kifejezetten tetszik a blogod. Jól írsz, vannak poénok, hangsúlyt fektetsz a leíró részekre, a főszereplő érzéseire stb. Nagyon jól elkaptad a hangulatot is.

További sikeres blogolást kívánok!

Összesen: 20/20


Ui: Bocsi, hogy ennyit kellet várnod a kritikára.


By: Sakura




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése